Mallorca fortællinger

Oktober 2021

Vi har her på siden samlet et par historier fra nogle af dem, som har deltaget på vores Mallorcature.
Årets hold (2021) er netop hjemkommet efter endnu en vellykket træningstur i de mallorcinske bjerge.

Jeg er virkelig glad for at have fået chancen for at være med.

Turen til Mallorca har gjort en stor forskel for mig.

Sport har før været en del af min hverdag, og jeg har gjort meget for at være aktiv med det der har været muligt i mit kræft forløb. Alligevel har det været svært at forstå, hvor meget en krop kan klare, når den har været igennem operationer, kemo, skrap medicin med mere. Det er alt for let at tænke og blive vejledt af læger, venner og familie i at passe alt for meget på. Turen til Mallorca gav min krop et ordentligt boost i et sikkert miljø hvor jeg oplevede at blive professionelt vejledt. Samtidigt mødte jeg ligesindede, hvor intet emne var for svært eller mærkeligt at tale om.  På grund af træningsture inden Mallorca og lange, hårde træninsdage på Mallorca, oplever jeg, at jeg er blevet langt bedre til at fokusere og ikke lave overspringshandlinger. Jeg har fået kroppen rettet op og ved hvad jeg kan, så jeg nu er parat til at arbejde 100%. Jeg kan lægge kræften bag mig, selvom jeg fortsat er i behandling.

Jeg er taknemmelig for at have været med, og sender en dybtfølt tak til de som har valgt at sponsorere mig.

Kærlig hilsen
Karin Møller Rigas

Af hjertet tak ❤️

Tak til jer alle hver især for at åbne op for et fælleskab hvis adgangskrav jeg helst havde været foruden at kunne opfylde. 

Men for f…. altså… sikke en fantastisk oplevelse at dele de 8 dage med jer på Mallorca. Sjældent har jeg følt mig så godt taget imod, og aldrig har det været så naturligt at snakke om sygdomsforløb, bivirkninger og tankemylder som det har været med og uden cyklen i Mallorcas smukke landskab. 

Og på samme tid som sygdom på sin vis var omdrejningspunkt for turen, så havde jeg en oplevelse af, at det ikke var sygdom som var i fokus men snarere fællesskab og livsmod. Ikke desto mindre var det rart at være sammen med ligesindede hvor der som nævnt kunne snakkes om alt det som ellers er fulgt i kølevandet på denne sygdom.

Men de strabadser som jeg, sammen med jer, gennemgik på cyklen igennem de 8 dage har givet mig så meget mere end jeres fantastiske fælleskab.

Jeg kan ikke huske at jeg på noget tidspunkt i mit liv i så lang tid har været så fokuseret som jeg var på den cykel igennem de omkring 700 km som jeg fik tilbagelagt under vores ophold. Ganske hurtigt blev fokus flyttet fra det næste bjerg, til det næste sving, til de næste 100 meter og til sidst helt ned til den næste omdrejning, for at “bestige” hvad der som udgangspunkt kunne føles som en helt uoverkommelig opgave når jeg mødte en 7, 10 eller sågar 13 km lang stigning på turene. 

Den oplevelse af, at de største og mest uoverskuelige udfordringer til tider kan mødes og overkommes med bittesmå skridt, er måske den vigtigste lektion som jeg tager med mig hjem fra Mallorca. På mange måder så ville jeg ønske at jeg havde haft denne oplevelse inden mit sygdomsforløb, for der var der virkelig også nogle store “bjerge” som skulle bestiges undervejs, og jeg vil helt sikkert kunne profitere af det, såfremt jeg skulle være så uheldig at blive ramt af et tilbagefald, for nogle gange er der bare ikke andre muligheder end at have fokus på den næste omdrejning.

Endnu engang tusind tak til jer allesammen for en helt fantastisk oplevelse ❤️

En særlig tak skal der dog alligevel sendes til “mit hold” som havde tålmodigheden med at vente på nedkørslerne (som jeg ikke bevar helt tryg ved), tak til Karsten for at vejlede undervejs, tak til Per som fik mig igennem Puig Major på den sidste dag hvor batterierne var helt flade og naturligvis en helt speciel og særlig tak til Morten som orkestrerer det hele og som ser mennesket og mulighederne i stedet for sygdommen ❤️

Jeg glæder mig allerede til næste år, hvor jeg vil gøre alt for at få økonomi og ferie til at hænge sammen så jeg ta revanche på nedkørslerne 🙂

Kh

Martin

Hej Morten.

Her følger nogle ting, som var vigtige for mig på Mallorcaturen.

Endnu en gang, tak til dig, fordi du fiskede mig med på turen.

  1. Det var vigtigt og super bekvemt, at Spies havde organiseret rejsen, hotel og mad.
  2. At, cyklerne var klar og ikke mindst, at guiderne havde planlagt ruterne og sad forest med en gps på turene, så jeg kunne koncentrere mig om at cykle og “kikke op”. Det var en ubeskrivelig luksus, at jeg ikke selv skulle finde vej.
  3. At, komme væk hjemmefra betød mere end forventet. Måske pga. Corona har vi rejst i nogen tid, så det var rart at spise en autentisk Tapas op en autentisk bjergtop igen.
  4. Det var naturligvis klasse, at mødes og snakke med de andre ligestillede, uden at det sygdommen kom til at fylde for meget.

Alt for nu!
Ses
Tonny